Cheops zet verder in op duurzame groei, de kaap van 400 medewerkers is nu in zicht

Cheops zet verder in op duurzame groei, de kaap van 400 medewerkers is nu in zicht

Kontich, 28 februari 2023 – De Belgische referentiespeler in IT & Business Technology Services kende in 2022 opnieuw een forse groei. Zowel de omzet als het aantal medewerkers tekenden een significante stijging op. Een mooie mijlpaal in 2022 is ongetwijfeld de erkenning van Cheops als Great Place to Work.

16% omzetgroei

Ondanks de uitdagende economische en geopolitieke omstandigheden realiseerde Cheops in 2022 een omzetstijging van 16% in vergelijking met het voorgaande jaar. Ook het personeelsbestand kende een mooie groei en steeg in 2022 naar meer dan 380 medewerkers.

Hiermee bevestigt Cheops haar positie als Trends Gazelle voor de 12de keer op rij. En als toonaangevende werkgever in de IT-sector.

Toename van Cloud & Security diensten

2022 werd gekenmerkt door een stevige toename in de vraag naar Cloud en Cybersecurity oplossingen waardoor de positie van Cheops als leading Managed Services provider (MSP) verder werd versterkt. Bedrijven vinden meer en meer de weg naar het hybride werken en richten hun IT-infrastructuur hier verder op in, waardoor Cheops ook een groei zag in de dienstverlening rond de ‘Modern Workplace’.

Cheops tekende een mooie groei op bij zowel bestaande als nieuwe klanten binnen het segment van de Medium & Large Enterprises. Zo mocht het bedrijf onder andere Argenta, Biocartis, Element61, Imec en Lotus Bakeries als nieuwe klanten verwelkomen.

Door de verhoogde media-aandacht rond cybersecurity is er een grote bewustwording bij bedrijven dat IT-Security een cruciaal element vormt van hun bedrijfsvoering. Gezien de complexiteit en de voortdurende verandering werken ze hiervoor best samen met een gespecialiseerde partner als Cheops. Wij beschikken immers over een eigen Security Operations Center (SOC) dat permanent bemand wordt. En dat is vrij uniek in de Belgische markt.

- Filip Goos, CEO Cheops

Great Place to Work

Cheops is sinds 2022 ook een Great Place To Work. Het behalen van dit certificaat is een bevestiging dat Cheops een aangename werkplek is, waar medewerkers vertrouwen hebben in de collega’s met wie ze samenwerken.

Ambities voor 2023

Gezien de versnelde digitale transformatie heeft Cheops de ambitie om verder te groeien en evolueren en een omzet van meer dan 55 miljoen Euro te realiseren. Daarnaast ligt de focus ook op de verdere positionering en ontwikkeling als leading Managed Services Provider in de Belgische markt. Om deze doelstellingen te kunnen realiseren voorziet Cheops de kaap van meer dan 400 IT-Professionals in de loop van dit jaar ruim te overschrijden.

Cheops hecht daarbij veel belang aan de persoonlijke begeleiding en verdere ontwikkeling van haar medewerkers. Binnen de Cheops Academy worden daarom tal van opleidingen op maat van de individuele ambities van medewerkers aangeboden.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.