Nieuwsbericht

Nieuwsbericht

Cheops zet belangrijke strategische stap in groeiambities en stelt Filip Goos aan als Group CEO en Kenny Dierickx als CEO met onmiddellijke ingang

Kontich, 6 februari 2024 – De toonaangevende Belgische Managed Service Provider, Cheops Technology, kondigt de benoeming aan van Filip Goos, de huidige CEO van Cheops Technology, als Group CEO. De operationele leiding van het bedrijf komt in handen van Kenny Dierickx die, na 9 jaar aan de slag te zijn bij Cheops, de nieuwe CEO van het bedrijf wordt. Beide benoemingen zijn een belangrijke strategische stap voor Cheops in zijn missie om leading Managed Service Provider te worden, zowel nationaal als internationaal.

Sinds Cheops Technology in juli 2023 in zee ging met private-equitygroep Chequers Capital als strategische partner, timmert de IT-specialist aan de langetermijndoelstelling om de leading MSP (Managed Service Provider) te worden en nationale en internationale groei te realiseren. Bovenop de ervaring en middelen die Chequers Capital binnenbrengt, voert Cheops Technology nu de nodige organisatorische aanpassingen door om deze langetermijndoelstellingen te kunnen realiseren.

 

Aanpassingen met het oog op strategische doelstellingen en expansie

Filip Goos, de huidige CEO van Cheops Technology, wordt aangeduid als Group CEO. Kenny Dierickx, die vandaag Director Managed Services is, neemt de rol van CEO over. Door te focussen op de strategische taken op groepsniveau enerzijds, en de operationele werking en implementatie van de strategie anderzijds, wil het bedrijf de groeiambities versneld realiseren.

Filip Goos zal zich voortaan als Group CEO focussen op de strategische visie en de verdere nationale en internationale expansie van het bedrijf, zowel organisch als door gerichte overnames. Hij blijft ook Voorzitter van de Raad van Bestuur. Kenny Dierickx zal als CEO van Cheops de dagelijkse operaties leiden en het strategische beleid tot uitvoering brengen.

 

Nieuwe CEO met vele jaren ervaring op de teller

Kenny Dierickx beschikt over meer dan 20 jaar ervaring in service delivery, operations en management in de IT-sector. De voorbije negen jaar groeide hij binnen de eigen rangen van Cheops uit tot Director Managed Services. Hij heeft een ware passie voor as-a-service modellen en brengt een diepgaande kennis van de IT-services business, de sector en de klanten met zich mee. Deze ervaring zorgt voor een vlotte overgang en de nodige continuïteit.

Op deze manier kan Cheops zich nog meer richten op het versterken van zijn positie als leading Managed Service Provider (MSP). Het bieden van blijvende toegevoegde waarde aan klanten, door de ontwikkeling van nieuwe innovatieve oplossingen, staat hierbij centraal. De groeiambities van het bedrijf creëren bovendien ook talrijke carrièremogelijkheden voor medewerkers. Hun persoonlijke en professionele groei wordt onder meer gestimuleerd en ondersteund via de Cheops Talent Factory en Academy.

 

Antwoorden op de IT-uitdagingen van de toekomst

In een tijd van snelle digitalisering, groeiende complexiteit van IT-omgevingen en toenemende cyberdreigingen blijft Cheops als gespecialiseerde Managed Service Provider een onmisbare IT partner voor zijn klanten. Kenny Dierickx benadrukt: "Het is onze ambitie om onze klanten te ondersteunen met innovatieve oplossingen, een betrouwbare en schaalbare IT-omgeving en proactieve dienstverlening, geleid door de beste IT Experts”.

Filip Goos vult aan: “Met de Cheops Talent Factory en Academy, ons gerenommeerde opleidings- en ontwikkelprogramma, trekken we het beste IT-talent aan. We bieden hen uitgebreide groeikansen en maximale ondersteuning bij het vormgeven van hun IT-carrière. Onze Talent Managers begeleiden medewerkers dagelijks in hun loopbaan als IT Expert. Ambitieus en ondernemend zijn zit in ons DNA en kenmerkt onze unieke bedrijfscultuur."

"Met de steun van Chequers Capital zullen we, vanuit een nog sterkere positie, extra focus kunnen leggen op het bieden van een reële toegevoegde waarde aan onze klanten en medewerkers”, aldus Filip Goos.

Cheops zal blijven streven naar groei, zowel organisch als door gerichte overnames. Het bedrijf verwacht in 2024 een omzet van meer dan 65 miljoen euro te realiseren. De focus ligt daarbij op domeinen zoals Modern Workplace, Cloud, Cybersecurity en Business Applications.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.