Case study: Carglass
Carrosserie kan sneller
digitaliseren met IT in de cloud

Wie autoschade heeft, wil die graag zo snel mogelijk laten herstellen. Carglass® bood al zo’n efficiënte service voor schade aan autoruiten maar doet dat sinds enige tijd ook voor carrosserieschade door de overname van het Care Carrosserie-netwerk, goed voor ruim 350 medewerkers en een twintigtal vestigingen.

Carglass® Carrosserie koos voor een IT-infrastructuur in de Cheops Cloud. Ook het beheer is volledig uitbesteed. Dankzij de schaalbaarheid en flexibiliteit van de Cheops Cloud was Carglass® Carrosserie in staat om haar IT-omgeving naadloos te integreren binnen Carglass. Carglass® Carrosserie hoeft zich geen zorgen te maken over beveiliging of beschikbaarheid, en kan zich volledig toeleggen op zijn befaamde klantenservice.

 

Focus op klantgericht innoveren

Piet Lievens: “We gaan artificiële intelligentie inzetten voor het herkennen van schade in foto’s die de klanten zelf opladen. Op basis daarvan krijgen ze automatisch een offerte voor een snelle herstelling.” Een flexibele cloudinfrastructuur is in ieder geval een groot voordeel bij de ontwikkeling van dergelijke innovatieve toepassingen. “Je hebt altijd serverruimte beschikbaar om iets uit te testen. En door het beheer van de IT-omgeving uit te besteden, kan ik zelf blijven focussen op manieren om de dienstverlening naar onze klanten dagelijks te verbeteren”, besluit Piet Lievens.

Bekijk de video testimonial

Piet Lievens | Cheops
Powered by

 

Lees de volledige case study

En ontdek hoe Carglass Carrosserie innoveert dankzij de Cheops Cloud

Lees case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.