Case study: Carglass
Carrosserie kan sneller
digitaliseren met IT in de cloud

Wie autoschade heeft, wil die graag zo snel mogelijk laten herstellen. Carglass® bood al zo’n efficiënte service voor schade aan autoruiten maar doet dat sinds enige tijd ook voor carrosserieschade door de overname van het Care Carrosserie-netwerk, goed voor ruim 350 medewerkers en een twintigtal vestigingen. Dankzij de schaalbaarheid en flexibiliteit van de Cheops Cloud was Carglass® Carrosserie in staat om haar IT-omgeving naadloos te integreren binnen Carglass.

“We moesten er natuurlijk zeker van zijn dat alles vanaf dag één vlot zou werken”, vertelt Piet Lievens, ICT & Project Manager bij Carglass® Carrosserie. “Daarom kozen we ervoor om het centrale ERP-systeem en andere interne IT-applicaties over te hevelen naar de Cheops Cloud. De planning en de migratie zijn vlekkeloos verlopen dankzij de fantastische samenwerking tussen onze projectmanager, onze ontwikkelaars in Roemenië en onze contactpersonen bij Cheops. Niemand heeft gemerkt dat we plots op een compleet andere omgeving werkten, behalve dat het veel sneller en performanter ging. Cheops beheert ook ons bedrijfsnetwerk. Voor ons is dit een zeer bewuste strategische beslissing, die veel meer mogelijkheden biedt voor de toekomst van onze onderneming.”

Focus op klantgericht innoveren

Piet Lievens: “In mijn wildste fantasieën zie ik drones reserveonderdelen leveren. Maar ook nu al bieden de nieuwste technologieën ongekende mogelijkheden. Zo denken we concreet na over video calling voor intern overleg bij schadebeoordeling. En we zijn al bezig met artificiële intelligentie voor het herkennen van schade in foto’s die de klanten zelf opladen. Op basis daarvan krijgen ze automatisch een offerte voor een herstelling. Die dienst zal wellicht in de loop van 2019 operationeel zijn. Daarnaast zijn we bezig met RPA of ‘robotic process automation’ waarmee je bepaalde routineprocessen kan automatiseren, zoals het onderhoud van je mailbox.”

Lees de volledige case study

En ontdek hoe Carglass Carrosserie innoveert dankzij de Cheops Cloud

Lees case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.