Case study:
Bruhn Spedition migreert naar Cheops Cloud voor meer continuïteit, flexibiliteit en innovatie

Case study: Bruhn Spedition migreert naar Cheops Cloud voor meer continuïteit, flexibiliteit en innovatie

Transportbedrijf Bruhn Spedition stapte over van een verouderde eigen serverinfrastructuur naar een IT-infrastructuur in de cloud. Cheops begeleidde het internationale project en monitort nu de IT-basis van Bruhn Spedition in de Cheops Cloud. Het bedrijf kan daardoor rekenen op een uiterst flexibele, betrouwbare en uniforme IT-omgeving voor alle gebruikers in de vier vestigingen. Zo kan de eigen IT-afdeling zich concentreren op innovatieve softwareprojecten met meerwaarde voor de business.

“Onze oude servers, die draaiden in de hoofdvestiging in Lübeck, werden instabiel en kregen stilaan geen ondersteuning meer”, vertelt Joachim Pinn, Managing Director bij Bruhn Spedition. “We konden toen kiezen om te investeren in nieuwe on-premise hardware maar we beslisten om over te stappen naar de cloud. Cheops overtuigde ons met hun voorgestelde aanpak, expertise en internationale scope.”

“We mikken als onderneming heel bewust op de digitalisering en automatisering van onze processen”, verklaart Joachim Pinn. “Daardoor zijn we natuurlijk ook meer afhankelijk van IT. Onze data en applicaties moeten dus altijd beschikbaar zijn. Door onze IT-infrastructuur over te hevelen naar de cloud en centraal te laten beheren door Cheops, hebben we een veel grotere garantie op continuïteit en hoeven we niet te vrezen voor downtime. We krijgen bovendien ondersteuning door een team van specialisten voor alle aspecten van onze IT-omgeving. Zelf kunnen we al die expertise onmogelijk in huis halen. We hebben nu intern nog maar één medewerker nodig die verantwoordelijk is voor de hardware en die kan nu onbezorgd op vakantie vertrekken. Dat was vroeger wel anders.”

Focus op ontwikkeling van software met toegevoegde waarde

Voor Bruhn Spedition is de huidige IT-basis met een door Cheops beheerde infrastructuur een zeer strategische keuze. Joachim Pinn: “We kunnen ons hierdoor concentreren op onze kernactiviteiten en zes van onze zeven IT-medewerkers kunnen zich nu volledig toeleggen op softwareontwikkeling in plaats van IT-beheer.”

Lees de volledige case study

En ontdek hoe Bruhn Spedition zich positioneert als koploper in de sector met doorgedreven digitalisering

Lees de case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.