Big enough to deliver,
small enough to care

Door Filip Goos, CEO Cheops

 

IT is in de snel digitaliserende wereld van vandaag voor ieder bedrijf strategisch. Voor eender welke business en sector geldt dat wie wil overleven voldoende aandacht moet besteden aan IT. Denk maar eens na: een “downtime“ - waarbij toepassingen als ERP, CRM en e-mail enkele uren offline zijn - heeft nu véél meer impact dan pakweg 10 jaar geleden. Op zich is het een open deur intrappen door te zeggen dat bedrijven de 'technologieboot' niet mogen missen. Maar hoe maak je voor je bedrijf een goede beoordeling van wat je nodig hebt? En hoeveel investeer je, en wanneer, om écht safe te zitten? Wat betekent de digitalisering voor bijvoorbeeld een accountantskantoor of een snelgroeiend logistiek bedrijf in de Antwerpse haven?

Business technology

IT of Information Technology is Business Technology geworden. Waarmee ik bedoel: het is geen doel op zich, maar heeft als eerste functie om je bedrijf sneller en efficiënter te laten functioneren. IT verandert echter alsmaar sneller en het wordt steeds complexer. Door IT uit te besteden aan specialisten kan je je toeleggen op je core-business, en ben je zeker dat je niet ingehaald wordt door nieuwe technologie of tegengehouden wordt door oude. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Technologie evolueert niet alleen sneller dan ooit, het vereist ook een steeds hoger kennisniveau. Daarnaast vereist deze evolutie ook steeds meer performantie en flexibiliteit van de infrastructuur. Maar hoe regel je dit zonder je investeringen de pan uit te laten swingen? Of opnieuw verrast te worden door onverwachte uitgaven?

IT-as-a-Service

Cheops legt zich toe op wat wij “IT-as-a-Service” noemen. Het aanbieden van IT als een dienst en op maat van je organisatie. Dat wil zeggen op maat van je behoefte, je strategie en ambities en je budget. Door IT te outsourcen leg je de investeringen, de nodige mankracht en specifieke competenties en een deel van het risico buiten je eigen organisatie. Je schuift dus op van een CAPEX-model naar een OPEX-model. We hanteren hierbij geen dogma’s. We duwen klanten nooit richting een vooraf bepaald model “iedereen zit tegenwoordig toch in de cloud?”. In plaats daarvan bepalen we samen de ideale oplossing die je toelaat te groeien en te focussen op je strategische prioriteiten. In de IT-markt in België is er de laatste jaren een grote kloof ontstaan: ambitieuze KMO’s en groeibedrijven vinden hun gading niet bij grootschalige IT-bedrijven. Maar ze hebben wel een groeiende behoefte om hun IT naar het volgende niveau te tillen. Daar komt Cheops op het toneel. Door jarenlange investeringen in ons uniek platform en de nieuwste technologieën kunnen wij onze klanten de beste dienstverlening garanderen. Zonder dat ze hierin zelf hoeven te investeren. Ook voor onze medewerkers geldt dit, wij hebben de laatste technologieën en expertise in de vingers. We zijn experts, zodat onze klanten dat niet hoéven te zijn. Omdat Cheops zelf een groeibedrijf is begrijpen we de noden van deze bedrijven als geen ander. We slagen er steeds in om onze klanten van onze toegevoegde waarde te overtuigen.

Uitbreiding naar Gent, dicht bij onze klanten

Cheops is met andere woorden “big enough to cope, small enough to care”. Onze klanten genieten van de laatste technologieën, kennis én van onze schaalvoordelen. Net als bij de grootste IT-bedrijven, maar we blijven op menselijke schaal - zodat we dicht bij onze klanten staan. Dit geeft hen de kwaliteit en het serviceniveau die zij nodig hebben, in wederzijds vertrouwen.

Daarom kondigt Cheops vandaag met trots aan dat we uitbreiden naar Gent! We nemen er de Managed Services-activiteiten over van Behind the Buttons NV.

Hierdoor komen we letterlijk 'dicht bij onze klanten’ te staan in de ondernemende regio's Oost- en West-Vlaanderen. We kijken er naar uit om ook hier onze klanten te helpen zich klaar te stomen voor de toekomst ...

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.