Belgische middelgrote
bedrijven hebben meer
IT-ambitie nodig

 

Belgische middelgrote bedrijven hebben meer IT-ambitie nodig

 

Uit een recent marktonderzoek door Cheops blijkt dat er bij Belgische middelgrote bedrijven nog heel wat ruimte is voor een meer strategische, ambitieuze aanpak van hun IT. Nochtans staan veel ondernemingen net nu voor belangrijke IT-keuzes waarmee ze het aanpassingsvermogen en de weerbaarheid van hun bedrijf kunnen verhogen.

IT moet en kan meer zijn dan een manier om te automatiseren met het oog op kostenbesparingen. Om mee te blijven draaien in een bedrijfsleven dat zich steeds meer online en internationaal afspeelt, is het voor ondernemingen cruciaal dat ze blijven innoveren en investeren, zelfs in financieel moeilijke tijden.

Zo kunnen ook middelgrote bedrijven de nieuwste technologieën inzetten om hun klantenservice of ‘customer experience’ te verbeteren, of om hun medewerkers te mogelijkheid te bieden flexibel thuis of op andere locaties te werken.

Prioriteit gaat niet naar innovatie

Toch zijn de meeste middelgrote bedrijven niet van plan om daar meteen in te investeren, zo ontdekte het marktonderzoek van Cheops. Bij de besteding van het IT-budget gaat de prioriteit vooral naar het verbeteren en stroomlijnen van processen en de daling van operationele kosten, terwijl een betere klantenervaring bij niet eens de helft op het verlanglijstje staat en amper 30% IT ook wil inzetten om nieuwe diensten en producten te ontwikkelen.

Cheops Webinar Wednesdays

Schrijf je vandaag nog in voor onze webinars.

Inschrijven

Externe hulp inschakelen

Paradoxaal genoeg beschouwen de bevraagde bedrijven IT wél als een strategische activiteit die hun bedrijfsresultaten en groei ondersteunt. Het probleem blijft toch vaak een gebrek aan financiering in combinatie met moeilijk te vinden IT-medewerkers.

Het louter draaiend houden van de IT slorpt daardoor een groot deel van de tijd en het budget op. Daardoor blijven er minder middelen en tijd over voor meer strategische IT-projecten die de digitale transformatie versnellen en de klantenervaring versterken.

Hoe ze deze situatie kunnen oplossen? In veel gevallen beschouwen bedrijven outsourcing aan een externe IT-partner als een goede oplossing om toch toegang te krijgen tot de nodige IT-infrastructuur en expertise.

IT als business enabler

Zolang ze zich niet verlamd voelen door een gebrek aan financiële slagkracht, hoeven middelgrote bedrijven zeker niet onder te doen voor hun grotere collega’s op het vlak van IT-innovatie. Door hun ambitie naar een hoger niveau te tillen, zou de sector van middelgrote ondernemingen IT in ieder geval veel sterker kunnen inzetten als ‘business enabler’ om het aanpassingsvermogen en de weerbaarheid van hun bedrijf te verhogen.

Succes bij onze klanten

Ontdek hoe onze klanten succes boeken en een voorsprong nemen.

Lees meer

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.