4 goede redenen om
Managed IT Services
in te zetten

Door Filip Goos, Executive Chairman Cheops

 

“Waarom zou ik het dagelijks beheer van mijn IT-infrastructuur uitbesteden, als ik intern over de nodige specialisten beschik?”. Een vraag die regelmatig tijdens een gesprek met ons opduikt. “En wat als u uw IT-specialisten nu eens functioneel of strategisch liet werken voor de business, in plaats van enkel groene en rode lichtjes in de gaten te houden?” Bedrijven die een beroep doen op managed services zien het belang en de waarde van het interne IT-team stijgen. Ze blijven baas over eigen infrastructuur, maar hoeven de zorgen en lasten niet langer zelf te dragen. In een snel evoluerende markt is die gemoedsrust voor vele IT-managers en bedrijfsleiders niet enkel een verademing, ze biedt hun bedrijf ook concurrentiële voordelen. Hier zijn vier goede redenen om als bedrijf managed IT services te overwegen:

1. Meer tijd om te focussen op uw core business

Interne IT-specialisten besteden meestal een groot deel van hun tijd aan het oplossen van problemen (run the business), er blijft weinig tijd over om te focussen op de bedrijfsprocessen die er echt toe doen (transform & grow the business). Als u uw IT-omgeving toevertrouwt aan een expert in ruil voor een vaste bijdrage, piekt het aandeel run the business niet meer én heeft u ook meer tijd voor innovatie. Omdat een en ander vlot draait, kan u sneller inspelen op nieuwe trends in de markt. Zo kan u via de cloud nog efficiënter gaan schalen bijvoorbeeld. Op die manier laat u IT echt bijdragen tot de bedrijfsstrategie, en dat is uiteraard de bedoeling.

2. Proactief aanpakken van IT-problemen

Een interne servicedesk kan onmogelijk alle IT-specialismen beheersen, bovendien beschikt u meestal niet over gestandaardiseerde processen en tools waardoor u de IT-service niet of onvoldoende kan opvolgen. Uw helpdesk of servicedesk investeert ook vaak te veel tijd in de oplossing van complexere IT-problemen. En dan ga ik er nog vanuit dat u over voldoende opgeleide en ervaren medewerkers beschikt. Er is dus tweede- en derdelijnsondersteuning nodig. Bij managed services monitort een extern team uw IT-omgeving en treedt het met de juiste tools en processen proactief op om problemen te vermijden. Uw team kan strategisch bezig zijn met IT.

3. Verzekerde continuïteit binnen uw bedrijf

De goede werking en beschikbaarheid van IT-systemen zijn vaak cruciaal voor uw business. Valt een van die diensten stil, dan lopen de kosten snel op. Door de IT-systemen proactief te beheren en in de gaten te houden, kan men preventief optreden en problemen vermijden. Naast proactief beheer en monitoring kunt u uw back-up en security feilloos laten verlopen, ook alle updates en patches gebeuren zonder dat uw medewerkers zich daarmee moeten bezighouden.

4. Verminderen van IT-kosten

Een Managed Services Provider als Cheops beschikt over aanzienlijke schaalvoordelen omdat we deze dienstverlening organiseren voor vele klanten. Daardoor kunnen we blijvend investeren in mensen, processen en tools om dit sneller, beter en goedkoper te doen.  Managed Services helpen u bovendien om het proces van IT-beheer te standaardiseren.  Dankzij een vaste prijs per maand heeft u een lineaire en voorspelbare uitgave, wat u toelaat om IT-ondersteuning veel makkelijker te berekenen en in te plannen naast de andere IT-kosten. Dankzij die professionele aanpak bent u in staat om het overzicht te bewaren en de werkelijke kost van de IT te berekenen. En dat is doorgaans volledig naar de zin van de CFO.

 

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.