Cheops bouwt dienstenaanbod
uit met Wim Hufkens als
Director Professional Services

Cheops bouwt dienstenaanbod uit met Wim Hufkens als Director Professional Services

IT-specialist Cheops heeft Wim Hufkens aangesteld als Director Professional Services. Hij zal het dienstenaanbod verder uitbouwen en werken aan het versnellen van de groei na de coronacrisis. “Het plan is om mijn afdeling op vier jaar tijd te verdubbelen”, aldus Wim Hufkens.

Voor Cheops is de aanwerving van Wim Hufkens een mooie versterking van het directieteam. Wim beschikt over een uitgebreide sectorkennis en komt als ervaren manager naast Kenny Dierickx te staan, die bij Cheops verantwoordelijk is voor Managed Services.

“Bij Professional Services leveren we de juiste persoon met de juiste competenties op de juiste plaats bij onze klanten”, zegt Wim Hufkens. “Dat kan voor korte of lange termijn zijn. Mijn belangrijkste opdracht bij Cheops wordt het realiseren van groei, van zodra de economie herstelt van de huidige crisis. Daarvoor volgen we een meerjarenplan met verschillende pijlers.”

Uitbreiding van diensten, klanten en medewerkers

Zo wil Wim de Cheops-klanten nog meer duidelijkheid geven over het dienstenaanbod. De professional services zullen daarbij ook steeds meer strategische IT-diensten omvatten. “We hebben niet alleen servicedeskmedewerkers en system engineers maar ook profielen zoals netwerk- en security specialisten, cloudbeheerders en zelfs project managers”, zegt hij. “Daarnaast wil ik het klantenportfolio uitbreiden door nog meer klanten te werven in andere regio’s dan Antwerpen en met name in regio Brussel en Gent. Ook de rekrutering van nieuwe medewerkers zal ik meer proactief gaan aanpakken.”

Een sterke organisatiestructuur

Om die ambities waar te maken, is Wim van plan om de Professional Services-afdeling van Cheops sterk te structureren als een geoliede machine met drie belangrijke onderdelen: de commerciële medewerkers, de talent managers en de recruiters. “Door meer gestructureerd te werken, kunnen we een nog betere en stabielere service geven aan onze klanten, en hen de juiste skills leveren afgestemd op hun specifieke noden.”

Gedreven door cijfers én mensen

De visie van Wim sluit alvast goed aan bij het DNA van Cheops. “Ik ben heel ondernemend en rechttoe-rechtaan”, zegt hij zelf. “Vandaar ook dat ik de voorkeur geef aan een organisatiestructuur met duidelijke rollen en processen, zodat je snel kan reageren en direct kan communiceren. Ik ben erg gedreven door structuur en cijfers maar tegelijk ben ik zeer ‘people oriented’ – ik wil voor iedereen heel bereikbaar zijn. Cheops bouwt als organisatie op zijn menselijk kapitaal en het is dus voor mij zeer belangrijk om dat te verder te ontwikkelen.”

Cheops Webinar Wednesdays

Schrijf je vandaag nog in voor onze webinar reeks.

Inschrijven

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.