Waarom externe IT-consultants een meerwaarde zijn voor uw bedrijf

Waarom externe IT-consultants een meerwaarde zijn voor uw bedrijf

IT-experts hebt u als onderneming vroeg of laat echt nodig, zowel op korte als op langere termijn. Een IT-expert aanwerven is echter niet zo makkelijk, want de profielen zijn schaars. Bovendien bent u niet altijd op zoek naar dezelfde expertise. Het is dan veel handiger om IT-consultants in te schakelen via een externe IT-partner. Zo kunt u altijd precies de IT-kennis inzetten die u op dat moment nodig hebt.

Voor elke onderneming is IT onmisbaar. Geen enkele organisatie kan zonder een goed functionerende IT-omgeving die robuust, up-to-date en veilig is zodat uw medewerkers efficiënt kunnen werken en een goede service bieden aan uw klanten. Om sterk te staan in de markt en uw activiteiten verder uit te bouwen, is het ook cruciaal om op tijd te investeren in nieuwe technologieën en maximaal voordeel te halen uit automatisering. Zowel op dagelijkse basis als voor tijdelijke IT-projecten hebt u dus IT-experts nodig met de juiste kennis.

IT-consultants zijn dun gezaaid

Ervaren IT-consultants zijn echter dun gezaaid. Zakenkrant De Tijd schreef recent nog over het nijpende tekort aan IT-profielen, dat zelfs alleen nog groter dreigt te worden. De vacatures raken amper ingevuld. IT-experts kunnen hoge eisen stellen aan hun job en werken dan ook doorgaans liever als consultant bij een IT-bedrijf dat hen veel afwisseling, boeiende projecten en carrièremogelijkheden kan garanderen dan als vaste IT-medewerker in een onderneming.

Vinden en houden van IT-experten?

Al jaar en dag prijkt de job van IT professional op de lijst van knelpuntberoepen. Competente IT-profielen vinden en houden is een uitdaging, benieuwd naar mogelijke oplossingen?

Lees meer

Flexibel toegang tot IT-kennis

Als onderneming die zelf niet gespecialiseerd is in IT, is de moeilijke zoektocht naar IT-personeel daarom goed op te lossen met externe IT-consultants. Via IT-detachering kunt u toch ervaren IT-consultants inschakelen. In plaats van zelf te investeren in dure en lange aanwervingstrajecten voor IT-experts en daarna ook nog in voortdurende opleidingen en bijscholingen, krijgt u dankzij IT-outsourcing flexibel toegang tot uiteenlopende IT-profielen.

Softwareprogrammeurs of experts IT-infrastructuur

Voor het automatiseren van uw bedrijfsprocessen en voor de ontwikkeling van softwaretoepassingen met toegevoegde waarde hebt u nu eenmaal niet dezelfde IT-consultant nodig als wanneer u uw IT-infrastructuur wil vernieuwen, een cloudproject in goede banen wil laten leiden of iemand wil inschakelen om dagelijks uw IT-omgeving te onderhouden.

Zekerheid en continuïteit

Via uw IT services partner kunt u zelfs een heel IT-team inzetten dat zich helemaal inwerkt in uw organisatie. En een grote extra troef: u bent zeker van de continuïteit. Geen zorgen wanneer iemand ziek is, op reis gaat of opstapt. Als het nodig is, kan een andere IT-consultant het snel overnemen. Zo houdt u zelf alle focus op uw business en is de IT nooit een rem maar altijd een stimulans voor uw onderneming.

Op zoek naar een IT-expert?

Bekijk onze beschikbare profielen die gespecialiseerd zijn in het beheren van uw IT-infrastructuur en/of het ontwikkelen van uw Java en .NET applicaties.

Bekijk beschikbare experts

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.