Maak gebruik van
overheidssteun voor uw
digitale transformatie

Maak gebruik van overheidssteun voor uw digitale transformatie

 

Goed nieuws voor middelgrote bedrijven die werk willen maken van hun digitale transformatie. De Vlaamse overheid geeft daarvoor een subsidie tot 50.000 euro per kmo. Snel zijn is belangrijk: aanvragen kan alleen tussen 1 september en 31 oktober 2020.

De Vlaamse overheid biedt financiële steun voor kmo’s die een digitale transformatie willen doorvoeren. Misschien ook voor uw onderneming het uitgelezen moment om een sprong te nemen in uw digitale maturiteit? Dat is in ieder geval het doel van de subsidie.

Alleen voor ambitieuze digitaliseringsprojecten

Om in aanmerking te komen voor de overheidssteun, moet het een project zijn met voldoende ambitieniveau – een project dat ‘vernieuwend en belangrijk is voor de onderneming’. Toekomstgerichte, ambitieuze digitaliseringsprojecten dus, die uw bedrijf klaar maken voor de toekomst.

Externe expertise vereist

Een van de beoordelingscriteria voor de goedkeuring van een subsidieaanvraag, is de samenwerking met een externe dienstverlener. Die moet beschikken over de nodige expertise en moet ervaring hebben met de implementatie van digitaliseringsprojecten. Het is dus belangrijk om een externe service provider bij de aanvraag te betrekken.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

De groeisubsidie voor digitale transformatie bedraagt maximaal 50.000 euro: 25.000 euro voor de ondersteuning door een of meerdere externe dienstverlener(s) en 25.000 euro voor eigen kosten binnen het project. De eigen kosten mogen niet hoger liggen dan het deel van de externe diensten. Eigen kosten indienen is bovendien niet verplicht, maar kosten voor externe ondersteuning wel. U krijgt uiteindelijk de helft van uw projectkosten terugbetaald, op voorwaarde dat uw projectbegroting minstens 20.000 euro bedraagt.

Online aanvragen

De overheid maakt voor deze subsidies een bedrag van 2,5 miljoen euro vrij. Een aanvraag indienen kan alleen tussen 1 september en 31 oktober 2020. Alle informatie over de subsidiebedragen, de voorwaarden voor de toekenning en de procedure vindt u via https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/digitale-transformatieprojecten

Hulp nodig?

Als IT-partner van middelgrote bedrijven met groeiambitie kan Cheops u alle ondersteuning bieden bij het opstellen van uw dossier en bij de uitwerking van uw project.

Contacteer ons

Benieuwd hoe we uw bedrijf
competitiever kunnen maken?

Contacteer ons

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.