IT-specialist Cheops sluit strategisch partnership met Chequers Capital

Versterkte Belgische basis voor buitenlandse expansie

 

IT-specialist Cheops sluit strategisch partnership met Chequers Capital

Versterkte Belgische basis voor buitenlandse expansie

 

Kontich, 25 juli 2023 - Cheops, de toonaangevende Managed Services Provider, gaat in zee met Chequers Capital als nieuwe strategische partner. Dankzij deze samenwerking kan Cheops zijn ambitie voor nationale en internationale groei realiseren.

Chequers Capital is één van de meest gerenommeerde internationale private equity-groepen van Europa. Als ervaren en stabiele partner biedt dit fonds Cheops toegang tot zijn internationale netwerk.

Deze investering in Cheops is een bevestiging voor het succesvolle traject dat de IT-specialist de voorbije jaren aflegde, en toont het vertrouwen in het verdere groeipotentieel van het bedrijf. Chequers Capital investeert in Cheops vanuit zijn 18de fonds.

Het investeringsfonds lost Indufin Investment Fund af binnen de structuur van Cheops. Chequers Capital komt in de positie van meerderheidsaandeelhouder. CEO Filip Goos blijft referentieaandeelhouder, hij herinvesteert samen met het management.

We zijn onder de indruk van de consistente groei van Cheops, van het ondernemende managementteam en het vermogen om kwalitatieve klanten aan zich te binden. Cheops bouwt verder op het succesrecept van excellente service en slaagt erin om het bedrijf verder op te schalen terwijl het operationeel zijn slagkracht behoudt. We zijn bijzonder verheugd om ons bij Filip Goos en het team aan te sluiten. Zo kunnen we samen verder bouwen aan dit groeiverhaal, zowel organisch als met strategische overnames in binnen- en buitenland.

- Aurélien Klein, Managing Partner Chequers Capital

 

Cheops is als gespecialiseerde Managed Service Provider een onmisbare steun en toeverlaat voor onze klanten. De digitalisering van de economie versnelt, in combinatie met de toenemende complexiteit van IT-systemen. Bovendien is talent in deze sector schaars. Door met ons samen te werken, kunnen bedrijven snel schakelen zonder zelf omvangrijke investeringen te moeten doen. Cheops zal zich nu vanuit zijn versterkte positie met Chequers Capital verder toeleggen op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. Deze bieden een reële toegevoegde waarde voor de business van onze klanten.

- Filip Goos, CEO van Cheops

 

Cheops kan verder groeien dankzij dit nieuwe partnership, zowel organisch als door overnames. De IT-specialist denkt in eerste instantie aan gerichte overnames in domeinen als Workplace Management, Cloud en Cybersecurity, zowel in België als in de buurlanden.

Cheops wenst Indufin uitdrukkelijk te bedanken voor de aangename en succesvolle samenwerking de afgelopen 5 jaar.

 

Over Cheops Technology
Cheops Technology (“Cheops”) is een referentiespeler in IT & Business Technology Services. Cheops zorgt ervoor dat bedrijven hun business kunnen blijven ontwikkelen, zonder dat nieuwe technologie hen inhaalt of oude technologie hen tegenhoudt. Met bewezen technologie maakt Cheops bedrijven efficiënter, productiever en competitiever. Cheops werd in 1989 opgericht en telt vandaag meer dan 400 medewerkers.

Over Chequers Capital
Chequers Capital (“Chequers”) is een pan-Europese investeringsmaatschappij met 25 investeringsprofessionals die zich richt op investeringen in de Benelux, Frankrijk, de DACH-regio en Italië. Opgericht in 1972, Chequers is één van Europa’s oudste investeringsmaatschappijen met meer dan €2,5bn beheerd vermogen en investeringen in meer dan 350 bedrijven, waarbij vandaag vanuit fonds 18 geïnvesteerd wordt. De focus ligt op bedrijven actief in een B2B omgeving met een sterk onderliggend potentieel waarbij we samenwerken met oprichters en managementteams om robuuste, goed gepositioneerde bedrijven met uitstekende langetermijnvooruitzichten te creëren.

 

Voor persvragen of verdere informatie kunt u contact opnemen met:
Hans Van Goethem
Account Director – FINN Agency
+32/471.13.90.46
Hans.vangoethem@finn.agency

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.