Cheops versterkt zijn positie
dankzij nieuwe strategische
partner Indufin Capital Partners

Edegem, 5 juli 2018 – IT-specialist Cheops maakte vandaag bekend dat het een overeenkomst bereikte met Indufin Capital Partners, dat als strategisch investeerder toetreedt tot het kapitaal. Huidig eigenaar en CEO Filip Goos blijft meerderheidsaandeelhouder. Cheops CEO Filip Goos: “Dit partnership laat ons toe om uit te groeien tot dé referentiespeler in het segment van de middelgrote bedrijven.”

Cheops maakte vandaag bekend dat het een overeenkomst heeft bereikt met Indufin Capital Partners, dat als minderheidsaandeelhouder toetreedt tot het kapitaal. Dankzij het partnership staat Cheops nu sterk om in te spelen op opportuniteiten in de markt, zegt CEO Filip Goos.

Filip Goos: "We zien vandaag een consolidatiegolf waarbij verschillende IT-bedrijven onder dak komen bij multinationals en grote telecomspelers. Onze overtuiging is echter dat ambitieuze bedrijven het liefst samenwerken met een speler van hun eigen formaat - een ware partner die hen door en door begrijpt. Met Cheops willen we uitgroeien tot de referentie in de Belgische markt, en deze belangrijke kapitaalinjectie laat ons toe om daar naar toe te werken."

Potentieel van medewerkers sterker ontwikkelen

Cheops denkt in eerste instantie aan gerichte overnames in domeinen als security en cloud. Daarnaast zal het bedrijf investeren in zijn kernactiviteiten.  Het dienstenpakket uitbreiden en de eigen organisatie nog versterken staan op het programma. Het wil ondermeer het potentieel van medewerkers sterker ontwikkelen om de vooropgestelde ambities sneller te kunnen realiseren.

Filip Goos, CEO Cheops: "De snelle evoluties in onze sector vereisen belangrijke investeringen om klanten een hoogwaardige service te kunnen blijven bieden. We zien kleinere spelers afhaken omdat ze deze investeringen niet kunnen dragen. Dat biedt natuurlijk kansen aan grotere, gezonde en goed gekapitaliseerde ondernemingen zoals Cheops."

Strategie ongewijzigd

Cheops koos voor Indufin omdat de visie en aanpak van Indufin het beste beantwoordt aan de strategische doelstellingen van Cheops. Filip Goos, eigenaar en CEO van Cheops, blijft meerderheidsaandeelhouder.

Filip Goos, CEO Cheops: "Indufin heeft een sterk track record, en heeft de nodige sectorkennis dankzij participaties in ondermeer Axi en Securelink. We merken dat Indufin de bedrijfsnoden in ons segment heel goed begrijpt en nauw aansluit bij onze bedrijfscultuur."

De strategie van Cheops blijft fundamenteel ongewijzigd, aldus Filip Goos. Het bedrijf blijft inzetten op de kracht van IT en technologie om businessdoelstellingen van klanten te helpen realiseren.

Filip Goos, CEO: “Onze klanten en medewerkers mogen gerust zijn, wij blijven hetzelfde Cheops."

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.