Cheops verbindt
cloudomgevingen
met digitale privésnelweg

Het hybride cloudmodel zit in de lift.

 

Nu cloud computing volop doorbreekt in België, groeit de nood bij bedrijven om hun eigen private cloudomgevingen veilig en efficiënt te koppelen met de grote publieke cloudaanbieders zoals Microsoft Azure and Amazon Web Services. Cheops trekt volop de kaart van die hybride aanpak door zijn klanten een heuse digitale privésnelweg aan te bieden die dat mogelijk maakt.

“Vandaag zit het zogenoemde hybride cloudmodel in de lift. Een combinatie van on premise IT, private en publieke cloud biedt bedrijven alle flexibiliteit en tegelijk de nodige beveiliging en vertrouwen,” aldus Kenny Dierickx, Operations Director bij Cheops. “De uitdaging zit hem in het kostenefficiënt en veilig verbinden en beheren van die verschillende omgevingen in de cloud. Voortaan biedt Cheops daarom aan zijn klanten de mogelijkheid om private, snelle en veilige verbindingen te leggen tussen verschillende cloudplatformen en –aanbieders.”

Een veilige en naadloze hybrid cloud

Die digitale privésnelweg biedt klanten verschillende voordelen. In de eerste plaats laat het hen toe om hun hybride cloudomgeving op te zetten én toekomstgericht uit te bouwen zonder dat ze daarbij afhankelijk zijn van een bepaalde leverancier. Hierdoor kunnen netwerkkosten worden gedrukt en wordt migreren naar en tussen cloudomgevingen bovendien een stuk eenvoudiger. Omdat gebruik wordt gemaakt van beveiligde Layer-2 verbindingen, wordt tot slot het onveiligere publieke internet buitenspel gezet.

Robuuste architectuur met 24/7 ondersteuning

De oplossing van Cheops wordt gelevered vanuit het datacenter dat Cheops' cloudplatform huisvest. Het koppelt onder andere met Microsoft Azure via Expressroute en Amazon Web Services via het Direct connect kanaal. De service is gebouwd op robuuste hardware. Het omvat een veilige Layer-2 verbinding inclusief de nodige SLA's, snelle provisionering en 24/7 ondersteuning. Extra voordelen zijn de zeer lage latency, voorspelbare bandbreedte en de nodige opties voor een redundante opstelling.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.