Cheops tekent
forse groei op

Cheops werft dit jaar meer dan 75
nieuwe medewerkers aan

 

Cheops blikt opnieuw terug op een jaar van sterke en duurzame groei. Het sloot 2016 af met een omzet van 23,5 miljoen euro, een stijging met 27 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Om de groei ook in 2017 mee te ondersteunen, plant Cheops dit jaar meer dan 75 nieuwe medewerkers aan te trekken.

“Technologie wordt steeds belangrijker maar ook complexer. Bedrijven zijn daarom meer dan ooit op zoek naar een betrouwbare partner die hen kan helpen hun business te blijven ontwikkelen, zonder dat nieuwe technologie hen inhaalt of oude technologie hen tegenhoudt,” aldus Filip Goos, CEO van Cheops. “Het is die toegevoegde waarde die de basis vormt van het vertrouwen van onze klanten en onze strategie van duurzame groei.”

Vorig jaar zag Cheops het model van IT-as-a-Service verder doorbreken in België. Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om niet langer zelf te investeren in hardware, software of IT-expertise maar die af te nemen als een dienst. De toenemende vraag naar die gespecialiseerde IT-diensten, zoals managed services, cloud services en managed staffing, vertaalde zich voor Cheops in een groei van 45 procent in die activiteiten. Nieuwe overeenkomsten werden afgesloten met bedrijven als Care, Covestro, EV-Box, MSC, Ontex, Otis en Rio Tinto.

Als antwoord op de noden van klanten en de markt zette Cheops vorig jaar een aantal belangrijke stappen. De recente opening van een kantoor in Zaventem laat het bedrijf toe klanten in het Brusselse nog beter te bedienen en de groei van de activiteiten in de regio te ondersteunen. Voorts breidde Cheops met de overname van sectorgenoot IT-flex zijn dienstverlening uit om bedrijven te helpen hun applicaties en infrastructuur sterker op elkaar af te stemmen.

In 2017 zet Cheops de duurzame groei verder. Om die te ondersteunen trekt het dit jaar meer dan 75 nieuwe medewerkers aan, met een focus op IT-profielen zoals network, system en support engineers en Java en .NET consultants. Om klanten beter te blijven ondersteunen, verstevigt Cheops bovendien zijn dienstenaanbod op het vlak van applicaties, cloud, security en mobility. Het investeert ook verder in de vierde generatie van zijn eigen cloudinfrastructuur. Tot slot worden ook opportuniteiten bekeken voor een nieuwe overname om het dienstenaanbod en de geografische aanwezigheid te versterken.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.