Cheops haalt raamcontract ICT van Belgische Gegevens
beschermingsautoriteit binnen

 

Cheops haalt raamcontract ICT van Belgische Gegevens
beschermingsautoriteit binnen

 

De Belgische IT-specialist Cheops heeft voor de komende 5 jaar een raamcontract afgesloten met de Belgische gegevensbeschermingsautoriteit (GBA). Tijdens die periode zal Cheops de IT-omgeving van de GBA innoveren, proactief beheren en beveiligen. “Een betrouwbare IT-infrastructuur die een veilig beheer van persoons- en bedrijfsgegevens mogelijk maakt, is in dit digitale tijdperk van primordiaal belang. We zijn daarom verheugd om de GBA vanuit Cheops bij te staan in hun missie op het vlak van gegevensbescherming en databeheer in België”, aldus Kenny Dierickx, Director Managed Services van Cheops.

Cheops, de Belgische IT-specialist, heeft een raamcontract binnengehaald voor ICT-diensten bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA). Het raamcontract laat Cheops toe om zich te ontfermen over het beheer, de beveiliging en de innovatie van de IT-omgeving van de GBA. Het contract heeft een waarde van 1,7 miljoen euro en een looptijd van 5 jaar.

Zoektocht naar een ICT-partner met geïntegreerde aanpak en focus op security

Cheops haalde de opdracht binnen dankzij zijn geïntegreerde aanpak met focus op IT security. Cheops zal zich onder meer ontfermen over:

  • De migratie naar de Cheops Cloud
  • Het proactief beheer en monitoring van de volledige IT-infrastructuur inclusief werkplekken (managed services)
  • Strategische begeleiding om een voorlopersrol te kunnen spelen met nieuwe trends en uitdagingen in het ICT-landschap

Daarnaast zal Cheops ook instaan voor de beveiliging van de IT-omgeving van de GBA en haar medewerkers. Door de cloud, sociale netwerken en mobiel werken is alles en iedereen voortdurend met elkaar verbonden. Bedrijfsnetwerken en belangrijke gegevens zijn daardoor steeds moeilijker te beveiligen. Als expert in IT security komt Cheops hier tegemoet aan de strenge eisen die de GBA vooropstelt.

Een betrouwbare IT-omgeving die garant staat voor veilig en proactief beheer van data en persoonsgegevens zijn anno 2021 onmisbaar voor een organisatie. We zijn verheugd dat de GBA, die de lat uiteraard zeer hoog legt, koos voor Cheops als partner. We kijken ernaar uit om de GBA vanuit Cheops te kunnen ondersteunen in hun missie op het vlak van gegevensbescherming en databeheer in België”, zegt Kenny Dierickx, Director Managed Services van Cheops.

De belangen van de burgers staan centraal

Voor de GBA staat het beschermen van de belangen van burgers centaal. Door de komst van het digitale tijdperk is deze bescherming alleen maar belangrijker geworden. Het maatschappelijk belang van de GBA neemt recht evenredig toe, omdat de Autoriteit instaat voor de controle op en naleving van de bescherming van persoonsgegevens in België. Voor haar IT-systemen en voor de ondersteuning van haar medewerkers was de GBA op zoek naar een betrouwbare Belgische partner die ook strategisch advies kan geven op het vlak van digitale transformatie. Als autoriteit op het vlak van privacy en gegevensbescherming hecht de GBA logischerwijs veel belang aan een veilig en geïntegreerd beheer van hun IT-systemen.

Cheops was tot voor kort een onbekende organisatie voor de GBA, waarmee we in het kader van het faillissement van de vorige dienstverlener voor het eerst hebben samengewerkt. Op basis van deze ervaring heeft de GBA er alle vertrouwen in dat Cheops de komende jaren een uitstekende partner zal zijn. Cheops heeft onze overheidsopdracht binnengehaald omdat de offerte op verschillende vlakken (zowel qua prijs als qua kwaliteit van de aangeboden diensten) het best aan het bestek van onze overheidsopdracht beantwoordde.”, aldus David Stevens, voorzitter van de GBA.

Contacteer ons

Benieuwd hoe we uw bedrijf of organisatie
competitiever kunnen maken?

Contacteer ons

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.