Cheops groeit opnieuw stevig
en schopt het voor negende
keer tot Trends Gazelle

Edegem, 27 februari 2019 - IT-dienstverlener Cheops boekte in 2018 een omzet van 36,4 miljoen euro, een groei van 20% ten opzichte van 2017. Met dit resultaat mag Cheops zich in 2019 voor de 9de keer op rij Trends Gazelle noemen, een bekroning voor de snelst groeiende bedrijven.

Cheops ziet het definitief doorbreken van de cloud als de voornaamste drijver van deze groei. Daarbij komt dat bedrijven behoefte hebben aan een externe partner om dit voor hen te beheren. De groei is het sterkst in diensten gerelateerd aan IT-outsourcing, met een omzetstijging van 42% in de afdeling Managed Services.

Cheops mocht in 2018 opnieuw enkele mooie namen toevoegen aan het klantenportfolio, waaronder Lear Corporation, Hays, Duvel Moortgat en Alcopa.

Filip Goos, CEO van Cheops: “Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een gespecialiseerde partner die hen kan helpen bij het beheer van hun IT. Zo kunnen ze meer tijd en middelen vrijmaken om zich te focussen op klantgerichte innovaties.”

De onderneming heeft zich in 2018 opnieuw gefocust op de cloud-omgeving en de standaardisering van haar dienstverlening.  De investeringen gingen voornamelijk naar het Network Operating Center en de cloud-infrastructuur.  Cheops garandeert een beschikbaarheid van de IT-systemen van 99.999%.

Filip Goos: “Uniek voor België is dat we op deze manier middelgrote bedrijven toegang geven tot een IT-platform dat normaal gezien enkel weggelegd is voor de grootste bedrijven. Dit gaat gepaard met miljoeneninvesteringen waarvoor voldoende schaalgrootte een noodzaak is. Uiteraard zijn er ook grote, vooral internationale groepen met een vergelijkbare cloud-infrastructuur, maar die bevindt zich meestal in het buitenland.  Wij stellen echter vast dat veel bedrijven hun gegevens liever in eigen land houden.”

Negende keer op rij

Ook in 2019 prijkt Cheops op het gegeerde lijstje van Trends Gazellen, geselecteerd door de redactie van het zakenblad Trends. Het zijn de snelst groeiende bedrijven gemeten op basis van omzet, personeel en toegevoegde waarde. De nominatie betekent al voor de negende keer een mooie erkenning van Cheops als een van de snelst groeiende ondernemingen.

"Deze negende nominatie op rij is een mooie opsteker voor alle medewerkers van Cheops, die zich dagelijks inzetten om onze klanten voorsprong te geven in een wereld die almaar sneller digitaliseert," besluit Filip Goos, CEO van Cheops.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.