Case study: Deutsche Leasing
focust op verkoop en klantenservice
dankzij uitbesteed IT-beheer

Deutsche Leasing Benelux heeft geen eigen IT-afdeling en besteedt heel bewust het IT-beheer uit aan Cheops. Door een goede opvolging en persoonlijke aanpak weet Deutsche Leasing Benelux zich gesteund door een IT-partner die strategisch meedenkt. Omdat het kan rekenen op de veiligheid en continuïteit van de IT, kan het bedrijf zich met een gerust gemoed focussen op verkoop en klantenservice.

“Wij moeten eigenlijk niet denken aan onze IT. Dankzij Cheops draait alles perfect zodat we ons volledig kunnen focussen op onze kernactiviteiten: leasingcontracten afsluiten”, zegt Marc Andries, Managing Director van Deutsche Leasing Benelux.

Die zekerheid over de beschikbaarheid van hun IT-systemen is voor Deutsche Leasing zeer belangrijk: “Als financiële dienstverlener moeten we altijd bereikbaar zijn voor onze klanten om snel te reageren op hun problemen of vragen”, legt Marc Andries uit. “Als we geen toegang hebben tot onze gegevens of toepassingen door haperende hardware of software, dan kunnen we onze klanten ook niet helpen en ligt het werk stil. Bovendien is zoiets nefast voor ons imago.”

Dagelijkse back-up van alle gegevens

“Cheops is voor ons een strategische partner die zorgt voor een stabiele IT-infrastructuur”, aldus Marc Andries. “Ze staan ook in voor de back-up en disaster recovery van onze gegevens: elke nacht worden alle gegevens van onze lokale servers volledig gerepliceerd naar het datacenter van Cheops. Bij grote problemen zoals een brand of waterschade kunnen we onmiddellijk een doorstart maken op de servers van Cheops. We hebben daarvoor een remote login die Cheops dan kan activeren. Dat Disaster Recovery Plan testen we met Cheops elk jaar uit.”

Lees de volledige case study

En ontdek hoe Deutsche Leasing voorsprong neemt
dankzij een uitbesteed IT-beheer

Lees case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.