Case study: Deutsche Leasing focust op verkoop en klantenservice dankzij uitbesteed IT-beheer

Deutsche Leasing Benelux heeft geen eigen IT-afdeling en besteedt heel bewust het IT-beheer uit aan Cheops. Door een goede opvolging en persoonlijke aanpak weet Deutsche Leasing Benelux zich gesteund door een IT-partner die strategisch meedenkt. Omdat het kan rekenen op de veiligheid en continuïteit van de IT, kan het bedrijf zich met een gerust gemoed focussen op verkoop en klantenservice.

“Wij moeten eigenlijk niet denken aan onze IT. Dankzij Cheops draait alles perfect zodat we ons volledig kunnen focussen op onze kernactiviteiten: leasingcontracten afsluiten”, zegt Marc Andries, Managing Director van Deutsche Leasing Benelux.

Die zekerheid over de beschikbaarheid van hun IT-systemen is voor Deutsche Leasing zeer belangrijk: “Als financiële dienstverlener moeten we altijd bereikbaar zijn voor onze klanten om snel te reageren op hun problemen of vragen”, legt Marc Andries uit. “Als we geen toegang hebben tot onze gegevens of toepassingen door haperende hardware ofsoftware, dan kunnen we onze klanten ook niet helpen en ligt het werk stil. Bovendien is zoiets nefast voor ons imago.”

Een partnership voor lange termijn

Deutsche Leasing Benelux heeft zijn servers nu nog intern maar sluit een overstap naar de cloud zeker niet uit. Dat is echter een werk van lange adem omdat het bedrijf hierbij moet voldoen aan de strikte regelgeving voor financiële organisaties en omdat het ook de richtlijnen van het moederbedrijf moet volgen. “Dat soort toekomstplannen kunnen we zeker bespreken met Cheops. Voor ons zijn ze in ieder geval een partner voor de lange termijn”, besluit Marc Andries.

Lees de volledige case study

En ontdek hoe Deutsche Leasing voorsprong neemt
dankzij een uitbesteed IT-beheer

Lees case study