Bekaert werkt met een team van Cheops IT-experts voor cruciale ondersteuning

Bekaert werkt met een team van Cheops IT-experts voor cruciale ondersteuning

Staaldraadspecialist Bekaert groeide sinds de oprichting in 1880 uit tot een innovator met activiteiten in uiteenlopende sectoren en 80 fabrieken wereldwijd. Heel wat diensten zijn gecentraliseerd maar voor de IT ondersteuning van de zes Belgische locaties schakelde Bekaert de Professional Services-experten van Cheops in.

Zonder Cheops hadden we nu geen stabiliteit in onze IT-supportafdeling voor onze Belgische vestigingen.

  • Koen Vereeken, Global IT Lead Technology Infrastructure bij Bekaert.

Bekaert heeft de IT Infrastructure & Digital Workplace Services georganiseerd op drie niveaus: een wereldwijd team van Solution Architects en Engineers die internationaal op afstand samenwerken, een aantal regionale IT Managers en ten slotte ook een lokaal team dat de business ondersteunt.

Dat team is fysiek aanwezig om per vestiging een breed scala aan IT-taken uit te voeren. Naast het ondersteunen van productie en eindgebruikers voert het team ook taken uit zoals het installeren van nieuwe software en apparaten, het vervangen van switches en het coördineren of escaleren van complexe zaken waar nodig.

Een IT partner dichtbij

Voor Koen Vereeken is het duidelijk dat een externe partner voor IT-support een nabijgelegen onderneming moest zijn. De keuze viel op Cheops. “Cheops is net als onze Belgische fabrieken gevestigd in Vlaanderen en Brussel, dat maakt de samenwerking veel gemakkelijker”, vindt hij. .

“Het was een perfecte match die ons een enorme gemoedsrust geeft. De problemen blijven niet liggen en er zijn minder escalaties zodat Global IT zich meer kan toeleggen op projecten met toegevoegde waarde voor de business.”

Lees de volledige case study

Ontdek hoe Bekaert stabiliteit en schaalbare groei garandeert dankzij de IT Experts van Cheops.

Lees de case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.