Bedrijven kiezen steeds
vaker voor managed cloud

Bedrijven kiezen steeds vaker voor managed cloud

Managed cloud services zitten volop in de lift. Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor een managed cloud? Flexibel kunnen inspelen op een snel evoluerende markt, sneller innoveren en het IT-budget onder controle houden, lijken de belangrijkste motieven. Veerkracht en aanpassingsvermogen zijn dan ook crucialer dan ooit.

Marktonderzoek van Gartner voorspelde het al: steeds meer organisaties zetten heel bewust de stap naar een managed cloud om hun business de wind in de zeilen te geven. Tegen 2022 zou wereldwijd zelfs 60% van de bedrijven managed cloud services afnemen van een externe partner, aldus Gartner. Ter vergelijking: in 2018 was dat nog maar 30%.

Door dat cloudbeheer uit te besteden krijgen bedrijven toegang tot een flexibel beschikbare en sterke IT-basis die perfect wordt gemonitord. Zo kan hun eigen IT-team zich toeleggen op de meer strategische projecten die echt een meerwaarde betekenen voor de bedrijfsactiviteiten.

Focus op IT-projecten met toegevoegde waarde

Waarom zou u het dagelijkse IT-beheer laten uitvoeren door een interne medewerker? Een externe cloud partner beschikt immers over een heel team specialisten die net als de cloudinfrastructuur flexibel in te zetten zijn. U kunt op die manier rekenen op allerlei experts met IT-kennis die altijd up-to-date is. Uw eigen team kan zich volledig toeleggen op de IT-projecten die uw business doen groeien.

Succes bij onze klanten

Ontdek hoe onze klanten succes boeken en een voorsprong nemen.

Lees meer

Managed cloud als springplank naar succes

Wendbaarheid, snel kunnen reageren op nieuwe omstandigheden en kansen, is dan ook een van de belangrijkste redenen om te gaan voor een managed cloud. Als bedrijf kunt u dan gemakkelijker voorsprong nemen op uw concurrenten: u kunt werken met de nieuwste technologieën en toepassingen zodra uw organisatie daar voordeel uit kan halen. Ook nieuwe diensten en producten lanceren of een extra vestiging integreren kan veel sneller gebeuren via een flexibel meegroeiende cloudomgeving.

Altijd de capaciteit die u nodig hebt

Vooraf investeren in IT-capaciteit ‘op de groei’ is verleden tijd met de cloud. U beschikt altijd over precies de infrastructuur die u nodig hebt om uw activiteiten optimaal te ondersteunen. Is er meer of minder capaciteit nodig, dan is dat meteen aangepast. Veel eenvoudiger dan wanneer u zelf een server moet aankopen en installeren in uw datacenter. Ook tijdelijke piekmomenten – bijvoorbeeld door marketingacties – worden probleemloos opgevangen via de cloud.

Overal even productief

Een vaste werkplek op kantoor is allang niet meer van deze tijd. Medewerkers moeten de mogelijkheid krijgen om op elke locatie – op kantoor, thuis, bij klanten of onderweg – en met elk toestel even efficiënt te kunnen werken. Dat komt de productiviteit alleen maar te goede. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat ze ook de nodige software tools hebben om efficiënt op afstand kunnen werken, communiceren en samenwerken in teams. Ook de security is zeker een aandachtspunt waarvoor u terecht kunt bij uw managed service provider.

Uw IT-budget onder controle

Door IT-infrastructuur via een managed service provider te gebruiken wordt uw IT-budget veel meer voorspelbaar. U hoeft namelijk geen grote kapitaalinvesteringen te doen in hardware en softwarelicenties maar u betaalt alleen voor uw verbruik en de dienstverlening. Bovendien vallen allerlei extra kosten weg zoals het energieverbruik van een eigen datacenter. Uw IT-budget is flexibeler in te zetten en er komt ook kapitaal vrij voor strategische investeringen en innovatie.

Veerkracht en continuïteit

Door uw IT-infrastructuur elders te laten draaien en beheren, bijvoorbeeld in een managed hybrid cloud-opstelling, bent u verzekerd van een maximale continuïteit. Uw managed service provider levert constante monitoring, optimale beveiliging en redundantie, back-up en disaster recovery. Dat niveau van zekerheid zou u onmogelijk zelf kunnen voorzien. U kunt dus een pak geruster zijn over uw bedrijfscontinuïteit – uw IT-infrastructuur blijft draaien in alle omstandigheden. Aangezien uw activiteiten ongetwijfeld sterk afhankelijk zijn van IT, is dat een grote zorg die u uit handen wordt genomen.

Meer weten over onze cloudoplossingen?

Maak een afspraak met een van onze IT-experts

Contacteer ons

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.