4 voordelen van IT-monitoring
als clouddienst

Behoud de controle zonder torenhoge investeringen

 

Hoe kan ik met minder inspanningen IT-brandjes voorkomen in plaats van ze te blussen? Hoe krijg ik mijn IT-omgeving in kaart en garandeer ik de continuïteit ervan? Het zijn vragen die elke IT-verantwoordelijke zich stelt. Proactief monitoren en beheren is het antwoord. Maar zonder de juiste expertise of tools kan u dat veel tijd én geld kosten.

Monitoring-as-a-Service speelt in op de nood aan een flexibele en kostenefficiënte proactieve IT-aanpak. Deze clouddienst brengt het netwerk in kaart brengt, monitort elke component ervan en houdt die zelfs geautomatiseerd up-to-date. Dat zorgt ervoor dat problemen opgelost worden nog voor ze zich voordoen. Zonder dat hij zelf dure software moet installeren en onderhouden, houdt de IT-manager zelf de touwtjes in handen. We zetten de 4 belangrijkste voordelen van Monitoring-as-a-Service op een rijtje:

  • Transparante kost: bij Monitoring-as-a-Service koopt u de monitoringsoftware niet, maar neemt u als het ware een ‘abonnement’. U neemt de dienst af aan een vaste kost per maand die afhangt van de grootte van uw netwerk (het aantal devices dat u ermee beheert).
  • Snelle implementatie: aangezien het gaat om een dienst ‘in de cloud’, kan de software erg snel in gebruik worden genomen. U hoeft zelf niet te investeren in hardware, software, onderhoud of gespecialiseerde kennis.
  • Bedrijfscontinuïteit: dankzij proactieve monitoring en beheer bent u zeker dat mogelijke IT-issues worden aangepakt nog voor het echte problemen worden. Die gemoedsrust is goud waard. Professionele aanbieders van Monitoring-as-a-Service bieden de mogelijkheid om optioneel bepaalde IT-issues te escaleren naar de hun eigen specialisten. Of om tijdens afwezigheden uw IT-beheer samen op te volgen.
  • Strategische focus: repetitieve taken worden dankzij Monitoring-as-a-Service geautomatiseerd, zodat de interne IT-afdeling zich kan focussen op de strategische aspecten van IT.

In een wereld waarin IT steeds makkelijker beschikbaar is in een cloudmodel, hebben bedrijven geen excuus meer om hun IT niet op een professionele manier te beheren. Monitoring-as-a-Service biedt een oplossing voor bedrijven die vooral zelf de controle willen houden, maar toch geen torenhoge investeringen willen doen.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.