Maak kennis met Kim,

een van onze Support Engineers

Wat doe je bij Cheops?

Als Support Engineer ben ik de brug tussen de IT’ers en de business, ik begeleid projecten van A tot Z. Meestal gaat het om migratieprojecten. Ik kijk wat er moet gebeuren, maak de vertaalslag naar de processen en zorg ervoor dat ze correct worden uitgevoerd.

Wat zijn de kwaliteiten die je moet hebben in je job?

In mijn job is het cruciaal dat je communicatief bent. Communiceren is het grootse deel van mijn werk. Enerzijds moet je ervoor zorgen dat de klant je begrijpt, anderzijds is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken en zeker te zijn dat iedereen mee is. Mijn klanten zijn tevreden over mijn werk, dat heeft ook met mijn mentaliteit te maken: ik wil kwalitatief werk opleveren en doe wat daarvoor nodig is. Ik zie mijn werk dan ook niet als "9 to 5" job.

Wat is je persoonlijke ambitie?

Muziek is van kinds af mijn passie, toen ik 8 was stond ik al voor het eerst op een podium en sindsdien ben ik er niet meer van weg te slaan. Het is mijn ambitie om ooit samen met mijn zoontje op te treden, hij is pas 5 maar heeft de muziekkriebels ook al duidelijk te pakken.

Wat zijn je ambities binnen Cheops?

Momenteel wil ik blijven doen wat ik nu doe, maar op termijn zou ik het ook leuk vinden om mensen binnen het bedrijf verder aan te sturen. Veel collega’s komen voor raad en advies bij mij. Van nature uit coach ik graag anderen. Ik ben nu al sterk in projecten op poten zetten, als dat menselijke aspect er nog bij kan, dan ben ik helemaal in mijn nopjes.

Waarom heb je voor Cheops gekozen?

Ik heb een bachelor in toegepaste informatica en ben na mijn studies aan de slag gegaan bij een grote bank. Na een tijdje werd het me duidelijk dat ik meer wilde proeven van wat er zich allemaal afspeelt binnen IT. Zo ben ik bij Cheops terecht gekomen. De dag van mijn sollicitatiegesprek heb ik meteen getekend. De sfeer was top, ik werd hartelijk ontvangen en voelde me hier meteen thuis.