Marktleider elektrische laadstations EV-Box schakelt versnelling hoger in de cloud

EV-Box brengt zijn IT onder in de cloud en laat het proactief beheer ervan in handen van Cheops. Dat laat de marktleider op het vlak van slimme laadstations voor elektrische wagens toe om zich volop te focussen op duurzame groei in een snel bewegende markt.

 

De markt voor elektrische wagens zit de laatste jaren in een stroomversnelling. Sinds de opstart in 2010 telt EV-Box ondertussen meer dan 50 medewerkers in 5 kantoren (Nederland, Belux, Frankrijk, het VK en de VS). Het bedrijf installeerde al meer dan 40.000 laadstations in meer dan 840 steden wereldwijd. Om de groeiambities waar te maken had EV-Box nood aan een uiterst schaalbare IT-infrastructuur en een IT-partner die hen volledig kan ontzorgen op het vlak van IT. De keuze viel op de cloudoplossing en managed services van Cheops.

“De cloud is voor EV-Box een bewuste keuze die kadert in onze duurzame bedrijfsvisie en verschillende voordelen heeft,” zegt Kristof Vereenooghe, CEO van EV-Box. “In de eerste plaats is efficiënt en mobiel werken belangrijk voor de medewerkers, die overal en altijd aan hun gegevens en toepassingen moeten kunnen. EV-Box groeit bovendien snel, zowel qua personeel als qua vestigingen internationaal, en de IT-omgeving moet even snel en flexibel mee kunnen evolueren. Ook de lage totale kostprijs per werkplek, vergeleken met een infrastructuur in eigen beheer, was een belangrijk argument voor EV-Box. En last but not least: de cloud is uiteraard een stuk duurzamer en ecologischer als model dan de traditionele manier van computing ‘on premise’.”
 
EV-Box brengt zijn volledige IT onder in de cloud bij Cheops, die is gehuisvest in een Tier 3+ datacenter dat ISO90021 gecertifieerd is. De IT-omgeving wordt volledig proactief beheerd door Cheops. Inbegrepen diensten zijn onder meer 24×7 monitoring, back-up, netwerkbeveiliging, internetconnectiviteit, preventief onderhoud en beveiliging van werkstations. De overeenkomst voorziet ook ondersteuning van eindgebruikers. De volledige dienstverlening wordt gedekt en gegarandeerd door strikte SLA’s.
 
“EV-Box is een prachtig voorbeeld van een bedrijf dat ‘geboren’ is in de nieuwe digitale economie,” aldus Filip Goos, CEO van Cheops. “Duurzaamheid zit in hun genen verankerd en dat uit zich bijgevolg ook in hun visie en aanpak op vlak van IT. Door cloud computing en IT als een dienst in te zetten kan het bedrijf volop inzetten op groei en de eigen kernactiviteiten, zonder zelf te investeren in infrastructuur. IT is geen zorg meer voor EV-Box, maar een manier om hun doelstellingen mee te realiseren.”

Lees hier de uitgebreide customer case