Case study: IT als
differentiator voor
Incofin Investment Management

De Belgische specialist in microfinanciering Incofin Investment Management (Incofin) is zich als geen ander bewust van het zakelijk belang van een performante en betrouwbare IT-infrastructuur en -service. Meer zelfs, voor het internationaal actieve bedrijf is IT een belangrijke manier om zich te onderscheiden naar alle stakeholders toe, zoals investeerders en kredietnemers. Om zijn globale groei te ondersteunen investeerde Incofin in een grondige analyse en optimalisatie van zijn IT-omgeving en het beheer ervan. Het nam Cheops onder de arm om de transitie naar een proactieve en kostenefficiënte IT-aanpak van A tot Z te realiseren. Daardoor kan Incofin zich vandaag nog beter concentreren op zijn kernactiviteit: het realiseren van microfinancieringsprojecten overal ter wereld.

Voor een bedrijf als Incofin is IT van vitaal belang. Als onderneming die actief is in de internationale financiële sector, bevindt Incofin zich op een kruispunt van transacties en informatie tussen investeerders, projecten en kredietnemers. Elke medewerker bij Incofin is tegelijk een kennismedewerker en een IT-gebruiker, die rekent op de IT-infrastructuur voor communicatie, transacties, analyses en projecten. Het uitvallen van de IT zou bij Incofin gelijk staan aan het uitvallen van de activiteit tout court.

IT als differentiator

“Dankzij Cheops zijn we IT gaan beschouwen als een strategische differentiator. De optimalisatie van onze infrastructuur en een proactief IT-management hebben ons voordelen opgeleverd op het vlak van bedrijfscontinuïteit, data- en netwerkbeveiliging en –bescherming en kostenefficiëntie,” aldus Loïc De Cannière. “Op hun beurt dragen die voordelen rechtstreeks bij tot ons imago, onze dienstverlening, de tevredenheid bij onze medewerkers en dus tot ons bedrijfsresultaat. Dankzij de betrouwbaarheid van onze IT-omgeving en service kan iedereen, ook de mensen in onze internationale vestigingen, zich volop op onze bedrijfsdoelstellingen focussen. En dat is voor ons goud waard.”

Lees de volledige case study

En ontdek hoe Incofin voorsprong neemt door
IT als differentiator te beschouwen

Lees case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.