Case study: BTV levert
betere klantenservice
dankzij de cloud

BTV voert al meer dan 85 jaar technische controles uit voor bedrijven en particulieren. De onderneming wil zijn klantenservice steeds verder verbeteren en werkt daarom aan de automatisering van de dienstverlening. Om te kunnen rekenen op een optimaal beheerde IT infrastructuur, verhuisde BTV die volledig naar de cloud. IT-partner Cheops staat in voor het proactief beheer en de constante monitoring, zodat BTV zich kan toeleggen op klantgerichte projecten.

“Door onze infrastructuur in de cloud onder te brengen en het beheer uit te besteden aan Cheops halen we voordeel op drie vlakken”, verduidelijkt Yves Lemense, CEO van BTV. “In de eerste plaats beperken we de risico’s tot een absoluut minimum dankzij het proactief beheer. Ten tweede kunnen we een kwart op de kosten besparen. Tot slot kunnen onze eigen IT-medewerkers zich voortaan focussen op strategische IT-applicaties die concurrentieel het verschil maken. Hierdoor kunnen wij onze klanten beter dienen. Een win-win-win dus. We hebben een groot vertrouwen in een cloudpartner als Cheops, die veel ervaring ter zake heeft.”

Voorsprong op de concurrentie

Voor BTV was de stap naar meer efficiëntie en automatisering een heel bewuste keuze. Niet alleen is er de concurrentie in de markt, maar bovendien hebben de klanten steeds hogere verwachtingen. De service van BTV moet dus mee evolueren. “Cheops heeft ons prima geholpen om onze dienstverlening te digitaliseren en te professionaliseren”, verklaart Yves Lemense. “Zeker onze grote klanten stellen hun eisen op dat vlak. Als we onze rapporten grotendeels via de mobiele app kunnen verwerken en beschikbaar stellen via een klantenportaal, nemen we een duidelijke voorsprong op onze concurrenten. Door de nieuwe mogelijkheden en onze professionele uitstraling staan we sterker in bepaalde marktsegmenten en kunnen we nieuwe markten aanboren.”

Lees de volledige case study

En ontdek hoe BTV voorsprong neemt dankzij de cloud.

Lees case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.